מהם השלבים בבניית בריכות ביתיות?
השלבים של בניית בריכות ביתיות תלויים בסוג הבריכה. בריכת בטון דורשת את התהליך הארוך ביותר, לעומת בריכה מתועשת עשויה פלדה מגולוונת ומצופה ויניל, או בריכה עילית המונחת על הקרקע. גם בריכות פיברגלס נחשבות קלות יחסית להתקנה והרכבה היות והן עשויות חומר גלם זול וזמין.
בכל הנוגע לבריכות בטון, השלב החשוב ביותר הוא תכנון מוקדם. את השלב הזה מיישמים כבר בבניית הבית או בתחילת השיפוץ של החצר והגינה. התכנון מתייחס להיבטים פרקטיים של מגבלות מערכת, קונסטרוקציה ואמצעים טכנולוגיים, אך גם להיבטים בירוקרטיים כמו בטיחות, היתרים וכן הלאה. לאחר ישיבת התכנון ניתן להציג מסמך סופי ולהשתמש בו לצורך מתן הצעת מחיר.
השלבים המעשיים של בניית בריכה ביתית
עם תום התכנון עוברים לשלבים המעשיים ולביצוע הפעולות העיקריות בסדר הבא:
1. בדיקות קרקע והקמת קונסטרוקציה – בשלב הזה בודקים את הקרקע ומוודאים התאמה של סוג הקונסטרוקציה. תכנון נכון ייתן מענה לביסוס הרצפה בהתאם לדו"ח קרקע, לעמידה בעומסים ולהתאמה לנפח המים הרצוי. השלב של בדיקות קרקע והקמת קונסטרוקציה גם מיועד להתקנת מערכות עזר כגון תעלות גלישה, תאורה, רמקולים וכדומה.
2. חפירה וזיון – בשלב הזה ממשיכים בפועל את ביצוע השלד הבריכה ומתחילים בחפירת הקרקע. מרכיבים טפסנות יציקה כולל זיון ומבצעים ריטוט מוגבר בבטון על מנת למנוע כיסי אוויר. סוג הבטון נבחר בהתאם לדרישת אנשי המקצוע והתכנון המוקדם. לאחר מכן מוסיפים משפרי אטימות וקובעים את עובי קירות הבריכה והרצפה.
3. בדיקת אטימות – בשלב הזה בודקים את האטימות של הבריכה עוד לפני שממלאים אותה לחלוטין במים. בדיקת אטימות היא שלב חיוני הקובע את עמידות הבריכה בטווח הקצר והארוך. לא ניתן לבצע בניית בריכות ביתיות ללא בדיקת אטימות מקיפה ויסודית.
4. עבודות גמר וחיפוי – בשלב האחרון מבצעים עבודות גמר וחיפוי, כולל ביצוע טיח אוטם מיישר. בגמר עבודות החיפוי ממלאים את הבריכה במלואה ומתאמים את הרכבת האביזרים הנלווים
תהליך הבנייה מסובך ומורכב, אך בעזרת הידע של אנשי מקצוע ניתן לסיים אותו במהירות ועל הצד הטוב ביותר.