בנדל"ן תמיד יש את עניין המיקום. המיקום זה הבסיס של הכל בנדל"ן. אז איפה יש דירות בפחות ממיליון?
אפשר לקנות ב 980,000 ש"ח דירת 3-4 חדרים, לפעמים גם עם מעלית, ואפשר לקנות באותו הסכום דירת חדר מתפוררת. אין יישוב בפריפריה שלא ניתן לרכוש בו דירה במחיר של פחות ממיליון ש"ח. ואני לא מדבר על הפריפריה המאוד רחוקה. אני מדבר על עפולה, אשקלון, לוד, קרית גת, אופקים, חריש, נתיבות, קרית מלאכי, רמלה, גדרה, יבנה, שדרות, חדרה, טירת הכרמל ועוד.
יש עוד מקומות עם דירות בפחות ממיליון? לפעמים, וזה נדיר כיום ב 2019, ניתן למצוא דירות חדר קטנות במרכז הארץ (יפו, בת-ים, פתח תקווה, חולון, רחובות, ראש העין, ראשון לציון ועוד), בבניין ישן גם בן 50 שנים. ואפילו בשכונת התקווה בתל אביב.
הקושי הגדול הוא לא דווקא בחירת העיר, אלא בחירת השכונה בתוך עיר מסוימת וכן בחירת הבניין הנכון בתוך שכונה מסוימת. וזה דורש כבר הרבה ידע מקצועי וניסיון בתחום.
דירות בפחות ממיליון
אז עדיפה דירה גדולה וחדישה או דירה קטנה וישנה? זה תלוי. תלוי במטרת הרכישה, באופי שלכם, ביכולת שלכם לנהל נכס, באזור בו אתם עובדים, באזור בו משפחתכם גרה, בסגנון החיים שאתם מחפשים.
יש אנשים שבשבילם הפריפריה זה מחוץ לתחום. עבורם דירת השקעה ישנה ומוזנחת של 2.5 חדרים ביפו (השוכרים ישנים ביפו אבל עובדים ומבלים בתל אביב), עדיפה על דירה חדשה מהניילונים באור עקיבא. באותו מחיר כמובן. כאן מדובר על דירות שמתקרבות ל 1.5 מיליון ש"ח.
בחיפוש דירות בפחות ממיליון, יש הבדל בין זוג צעיר שמחפש דירה למגוריו האישיים, לבין זוג צעיר אשר מחפש לקנות דירה ולהשכיר אותה (ולהישאר לגור בשכירות באזור שבו הוא גר כיום). תלוי גם אם הזוג הצעיר שוקל אי פעם לעבור ולגור בעצמו בדירת ההשקעה שלו בעתיד.
זוג צעיר אשר מעוניין לקנות דירה ראשונה למטרת השכרתה לאחרים, צריך לשקול את כל ההיבטים השונים שמבדילים בין דירה קטנה וישנה במרכז הארץ, לבין דירה גדולה וחדישה במרחק של שעה ויותר מתל אביב. ההבדל בא לידי ביטוי גם בסוג השוכרים.
בחיפוש דירת השקעה, מומלץ להתייעץ עם יועץ נדל"ן מקצועי מומחה ברמה הארצית, ולא עם מתווך מקומי.
אני ממליץ גם על המאמר המעניין הזה: