בנייני או מגדלי משרדים, שונים במאפיינים שלהם משוק הדיור.
ביקושים לדירות וביקושים למשרדים אינם מקבילים, וכל שוק פועל תחת קריטריונים אחרים, למרות שבאופן כללי ניתן לומר שככל שיש יותר בני אדם באזור גיאוגרפי מסוים, כך השוק ידרוש יותר משרדים, לשימושים שונים.
ישנם נתונים אשר כמעט ואינם משפיעים על שוק המשרדים אולם מאוד משפיעים על שוק הדיור, למשל, שיעור הגירושין. אם יתגרשו בממוצע 10,000 זוגות בשנה (כפי שקורה כיום), יהיה צורך בעוד כ 10,000 דירות, אולם כמעט ולא יהיה צורך בעוד משרדים.
היות ובישראל רוב האוכלוסייה מתגוררת במרכז הארץ, מן הסתם גם אזורי התעסוקה הגדולים נמצאים שם. מגדלי המשרדים הגבוהים בישראל מתרכזים בעיקר בערים תל אביב ורמת גן (אזור הבורסה), ומספקים מקומות עבודה לעשרות ואף מאות אלפי בני אדם. במרכז הארץ כ 3,000,000 מ"ר של שטחי משרדים. אם אלו משרדים למכירה ולהשכרה ברמת החייל, רחובות ועד פתח תקווה.
ככל מוצר, גם שוק המשרדים רגיש ליחס שבין היצע לביקוש. הביקוש השנתי לשטחי משרדים עומד על כ 100,000 מ"ר. תוכניות הבנייה הקיימות מדברות על תוספת של כ 600,000 מ"ר בנוי של שטחי משרדים להשכרה, במספר אזורים, כשהעיקריים שבהם הם בני ברק, אזור הבורסה ברמת גן, ציר עזריאלי – עלית ומרכז ודרום תל אביב, לרבות במתחם תנובה, רח' הארבעה, יגאל אלון, הסיטי של גבעתיים ועוד.
מחירי המכירה וההשכרה של שטחי משרדים באזורי הביקוש העיקריים משתנים מאזור לאזור, ובהתאם לאיכות הבניין, מיקומו ויוקרתו גם נקבעים גובה דמי הניהול.
מחירי קניה למ"ר של משרד ישן ינועו בטווח של 5,000 – 7,000 ₪ למ"ר, בבניינים יותר חדישים בין 7,000 ל 11,000 ₪ למ"ר ובמגדלים חדשים ויוקרתיים המחירים ינועו מ 10,000 ועד 18,000 ₪ למ"ר (במיוחד משרדים בקומות הגבוהות הצופים אל הים).
התשואה הממוצעת על השכרת משרדים עומדת על כ 8% בשנה.
להבדיל משוק המגורים, שם יש פטור על הכנסה של עד כ 4,800 ₪ בחודש מדמי השכירות, בשוק המשרדים יש לשלם מס על ההכנסה מהשכרה, היות ומדובר בנכס מסחרי.
בבניינים חדשים, שטחי המשרדים נמכרים כמעטפת ריקה, כלומר ללא גימור פנימי. היחס בין שטח הברוטו לנטו עומד בממוצע על כ 20%. ככל ששטחי המשרדים קטנים יותר, כך עולה הפער בין שטח הברוטו לנטו (יכול להגיע עד ל 30%), וזאת מכיוון שאם לוקחים קומה שלמה ומחלקים אותה למשרדים קטנים, יש "בזבוז" שטח רב על מעברים פנימיים ומסדרונות אשר יובילו אל הכניסות למשרדים.
לגבי מחירי ההשכרה החודשיים, אלה נעים בבניינים ישנים בטווח של 40-60 ₪ למ"ר, ביותר חדישים בין 55 ל 70 ₪ למ"ר ובמגדלים החדשים והיוקרתיים החל מ 70 ועד 130 ₪ למ"ר.
הנתונים כיום מראים שדמי שכירות ממוצעים בתל אביב עומדים על 80 ₪ למ"ר, בהרצלייה על 85, ברמת גן 80, בפתח תקווה ורעננה על קצת פחות מ 70 ובחיפה וירושלים על 60 ₪ למ"ר בחודש.
בנוסף מחזיקי שטח המשרדים נדרשים לשלם דמי ניהול חודשיים בטווח של 10 ₪ למ"ר בבניין ישן ועד 30 ₪ למ"ר במגדלים היוקרתיים. היחס בין דמי הניהול לדמי השכירות עומד בממוצע על כ 25%, כלומר שעל דמי שכירות של 80 ₪ ישולמו דמי ניהול של כ 20 ₪ למ"ר בחודש.
מגדל המשרדים הגבוה בישראל מתוכנן להיות מוקם במתחם הסיטי החדש של גבעתיים, בסמוך לאזור הבורסה ברמת גן. גובהו יהיה 70 קומות. כיום, מגדל המשרדים הגבוה ביותר בארץ הינו מגדל משה אביב הנמצא בצומת "עלית" שברמת גן, והוא בן 68 קומות.
אחד ממגדלי המשרדים המפורסמים בצורתם בעולם הינו מגדל "המלפפון החמוץ" (באנגלית Gherkin) שבאזור הסיטי של לונדון, בירת אנגליה. המגדל נפתח בשנת 2004 ומשמש את ענקית ביטוחי המשנה חברת סוויס רה. גובהו 180 מטרים ב 40 קומות. את המגדל תכנן האדריכל פוסטר נורמן.
במסגרת תוכנית הממשלה להורדה מתונה של מחירי הדירות למגורים, משרדי האוצר והשיכון מעודדים בעלי דירות המושכרות למשרדים (עסקים, מרפאות ועוד), למכור את הדירות בפטור ממס שבח עד לסוף שנת 2012, בכפוף לתנאים מסוימים. מצד אחד, הצעד יפנה דירות נוספות – הן דירות להשכרה והן דירות למכירה, לזוגות צעירים וחסרי דיור במרכזי הערים, ומצד שני יגדיל ביקוש למשרדים במגדלים ובניינים המיועדים למשרדים. דירות אלו קיבלו בזמנו היתר לשימוש חורג, כלומר שניתן היה להשתמש בדירה לצורך עסק במקום למגורים. לרוב מדובר בדירות בקומות קרקע בבניינים הנמצאים במרכז תל אביב, וספק רב אם מחירן הגבוה ימשוך צעירים לרכוש אותן.
לענין מס שבח, מי שכבר מכר דירה ב 4 השנים האחרונות, יוכל למשל למכור בפטור ממס שבח 2 דירות למגורים ודירה אחת אשר שימשה כמשרד / קליניקה.