בהקשר של השפעת ריבית בנק ישראל על שוק הנדל"ן ב 2021, שימו לב שריבית בנק ישראל גם באפריל 2017 עמדה על 0.1%.
ככל שהריבית נמוכה יותר, כך יילקחו יותר הלוואות (משכנתא) לרכישת דיור, למגורים ולהשקעה.
ריבית נמוכה מכניסה לשוק הקונים עוד משקיעים חדשים. ככל שהריבית על פיקדונות בבנקים תהיה נמוכה יותר, כך נראה יותר משקיעים חדשים נכנסים לשוק הנדל"ן. השקעות בנדל"ן תמיד יהיו אפיק השקעה מצוין.
לעניין השפעת ריבית בנק ישראל על שוק הנדל"ן, גידול מתמיד באוכלוסייה בארץ בשל שיעור הילודה (להבדיל ממדינות רבות באירופה בהן יש מצב דמוגרפי של ריבוי טבעי שלילי), תמיד יבטיח את המשך הביקוש לדיור.
ככל שהאוכלוסייה והביקוש יגדלו, כך נראה יותר זוגות צעירים שעוזבים את מרכז הארץ, חלקם עד לנגב ולגליל. הקאץ' מגיע בצורת נסיעות ארוכות, מרחק גדול מהחברים והמשפחה ופחות אפשרויות תעסוקה (יש בעיקר במגזר הציבורי).
האם השפעת ריבית בנק ישראל על שוק הנדל"ן מכרעת?
כיום, בישראל ישנם 9,400,000 בני אדם, וכל אלה צריכים מקום לישון בו. הגידול באוכלוסייה תמיד יגדיל את הביקוש לדיור, מה גם שבישראל יש מרכז אחד (מדינת תל אביב) ורוב האוכלוסייה הצעירה רוצה לגור קרוב אליו.
רק קווי רכבת מהירים וכבישים חדשים דוגמת כבישי רוחב (431, 471), כביש 6 חוצה ישראל ואיילון (צפון ודרום), יפתו זוגות צעירים לכיוון המעגלים החיצוניים והפריפריה. ניתן לראות זאת בעלייה ברמות המחירים של דירות ביישובים כמו רמלה, נס ציונה, פתח תקווה, מודיעין, נתניה, חדרה, יוקנעם ופרדס חנה. משפחות צעירות המרכיבות את מעמד הביניים הישראלי, תמיד שיאפו לבעלות על דירה, אולם יכולתן הכלכלית מוגבלת.
ככל שהריבית תמשיך להיות נמוכה, כך נראה ביקושים קשיחים ללקיחת משכנתאות גדולות.
אני ממליץ על המאמר הזה: